Full 1
Bezkontaktní měření
fyzikálních veličin
v průmyslu
Full 2
Systém TBK pro laserové
měření profilů
Full 3
Přehledné zobrazení
naměřených výsledků
v reálném čase
previous arrow
next arrow

Poslední aktuality

MĚŘENÍ VLHKOSTI PŘI VÝROBĚ TĚSTOVIN

Při výrobě těstovin je kontrola vlhkosti klíčová pro kvalitu výrobku a manipulaci s ním. Závod na výrobu těstovin se obvykle skládá ze sila na suroviny, vyrovnávacího sila, míchačky na těsto, tvarovacích jednotek pro těstoviny, předsušení, konečného sušení, sila pro meziskladování, skladu těstovin a balicí stanice.
 
Online měření vlhkosti těstovin
V závislosti na receptuře se voda, mouka a/nebo vejce smíchají v zásobníkovém sile a poté se hnětou v míchačce na těsto do požadované konzistence. Pro určení přesného množství vody potřebné pro těsto, je nutné určit počáteční vlhkost mouky v vyrovnávacím sile. Stejně tak se určí konečná vlhkost hotového těsta pro optimální zpracování.
Mikrovlnný rezonátor LB 571 dokáže přesně a spolehlivě stanovit obsah vody jak na výstupu z vyrovnávacího sila, tak i na výstupu z vyrovnávacího sila i v hotovém těstě. Znalost vlhkosti v těchto bodech umožňuje lepší řízení procesu pro zvýšení kvality těstovin a využití surovin.
Model LB 571 se již úspěšně používá ve společnosti Nestlé. Kontaktujte nás a přesvědčte se sami. Rádi vám nabídneme bezplatné testy vhodnosti výrobku přímo u vás.
 
Princip měření

Měřicí systém vytváří ve výrobku mikrovlnné pole, které je zejména ovlivněn obsahem vody, a to díky její vysoké dielektrické konstantě. Mikrovlnné pole při interakci s vodou ztrácí energii, kterou měří jednotka MicroPolar jako útlum mikrovlnného pole. Protože změna útlumu je přímo úměrná obsahu vody, lze určit koncentraci obsahu vody v surovině s vysokou přesností.
Špičková multifrekvenční technologie Berthold poskytuje velmi stabilní výsledky a spolehlivá měření, která nejsou ovlivněna rušivými odrazy nebo rezonancemi. Mikrovlnný výkon rezonátoru LB 571 pracuje s nízkým výkonem, méně než 10 mW to znamená, že materiál nijak nezahřívá ani nezmění jeho vlastnosti.
 
Mikrovlnný rezonátor:
Stanovení vlhkosti těstovinového těsta je založen na rezonančním principu. Mikrovlnný rezonátor LB 571 pro měření vlhkosti v reálném čase.

Nezávislý, integorovaná vysílač
Uživatelský přívětivé rozhraní, uvedení do provozu a kalibrace prostřednictvím softwaru pro PC
Výběr kalibračních křivek pro 4 různé typy produktů

 
Výhody pro zákazníka

Stanovení vlhkosti v zásobníkovém silu a hotovém těstě
Automatizace výrobního procesu těstovin
Zvýšení produktivity
Zamezení plýtvání prostředků
Rychlá návratnost investic

 
Technické vlastnosti

Vysoká přesnost měření <0.2% sušiny (laboratorní odchylka)
Rozsah měření vlhkosti 0 - 30%
Snadná instalace na násypky, dopravní pásy, sila a šnekové dopravníky
Vyhřívaná keramická deska pro stabilitu měření
Robustní senzor v nerezovém pouzdře

 

 

16. 06. 2022 MĚŘENÍ VLHKOSTI PŘI VÝROBĚ TĚSTOVIN
Polytec
Process Sensors
Berthold technologies
TBK
NDT technologies
Matica technologies
Sightline technologies
Dorrenberg Edelstahl
Tauris
Bosio
Forcon Solution

Hledáte řešení?