Zvolte jazyk

Aktuality

Představujeme nový kompaktní snímač hladiny / hustoty Berthold LoopSeries LB430

Ve spolupráci s našim partnerem uvádíme na trh zbrusu nový snímač určeny pro měření hladiny a hustoty na bázi radiometrie.
Nový snímač se vyznačuje následujícími vlastnostmi:

Technologie založená na křemíkovém fotonásobiči přinášejícím kompaktnost (minimalizovaný rozměr snímače), významnou úsporu energie a vyšší životnost snímače ve srovnání se snímači osazenými klasickými fotonásobiči
Napájení snímače přes proudovou smyčku (připojení snímače vyžaduje pouze 1 pár vodičů)
Flexibilita zobrazování měřené veličiny – umístění zobrazovací jednotky přímo na snímači, případně možnost bezdrátového umístění jednotky do vzdálenosti 20 metrů od samotného snímače
Intuitivní SW pro instalaci a následný provoz snímače

Bližší informace lze nalézt na stránkách výrobce: https://www.berthold.com/en/process-control/products/detector-series/loopseries-lb-430/

31. 10. 2024 Představujeme nový kompaktní snímač hladiny / hustoty Berthold LoopSeries LB430
Jak pomáháme v potravinářském průmyslu?

V naší firmě se zaměřujeme na inovativní řešení bezkontaktního měření, která zajišťují maximální efektivitu a kvalitu výroby v potravinářském průmyslu. Naše technologie pomáhají výrobním podnikům optimalizovat procesy a kontrolovat klíčové parametry jako je vlhkost, obsah tuku, koncentrace sušiny nebo vizuální kontrolu kvality výrobků. S cílem pomáhat zákazníkům v řízení kvality jsme schopní našimi řešeními provádět výstupní vizuální kontrolu výrobků, jak rovněž provádět vizuální kontrolu jejich obalů (ať už z pohledu kvality balení, tak správnosti na obalech uvedených dynamických dat) Dále v mlékárenském průmyslu jsme schopni podpořit řízení výrobních procesů pomocí měření koncentrace sušiny, což je klíčové pro dosažení správné textury a chuti výrobků. U výrobců brambůrek například měříme bezkontaktně obsah tuku pomocí NIR technologie. Toto online měření umožňuje nepřetržitou kontrolu kvality výrobků, přičemž snižuje provozní náklady a zajišťuje dlouhou životnost systému. Výše uvedené příklady našich řešení pouze demonstruji širokou škálu možného využití našeho produktového portfolia. Bližší informaci můžete najít na našem webu v sekci potravinářský průmysl. Díky našim službám mohou firmy v potravinářství optimalizovat výrobní procesy, snižovat náklady a udržovat vysokou kvalitu finálních produktů. Naším cílem je pomoci každému zákazníkovi dosáhnout maximální efektivity a konkurenceschopnosti na trhu. V případě prověření možnosti řešení Vašich specifických požadavků nás prosím neváhejte kontaktovat. 

08. 10. 2024 Jak pomáháme v potravinářském průmyslu?
Představujeme novou řadu online NIR analyzátorů MCT560

Kontrola vlhkosti, tuku a teploty v různých místech výroby jsou zásadní pro výrobu konzistentních produktů, zvýšení výnosů a minimalizaci odpadu a nákladů. Vzhledem k tomu, že se požadavky zákazníků postupně zvyšují, jsou technologie NIR v procesu nezbytností pro řízení kvality procesu.
Nová řada MCT560 Online NIR Analyzer představuje významný skok vpřed v online analýze NIR několika způsoby, včetně:

3X rychlejší analýza: Skenuje 99 datových bodů za sekundu, což umožňuje aplikace pro měření jednotlivých produktů na vysokorychlostním dopravním pásu.
Software SensorVu™: Vkládejte parametry nastavení, provádějte nebo upravujte kalibrace, měňte kódy produktů a další z jednoduchého uživatelského rozhraní.
Vylepšené rozhraní dotykové obrazovky: Větší velikost obrazovky (7 palců) v provedení s krytím IP67 pro uspokojení požadavků na potravinářskou kvalitu.
Pokročilé funkce pro použitelnost a servis: K dispozici s alarmy a upozorněními pro zjednodušení běžné údržby a optimalizaci výkonu.

 
Snižte náklady a zlepšete kontrolu kvality vašeho výrobního procesu

 
Více o této technologií se dozvíte v sekci měření vlhkosti

09. 07. 2024 Představujeme novou řadu online NIR analyzátorů MCT560
Do naší webové prezentace jsme přidali novou sekci - Popis řešení pro jednotlivá průmyslová odvětví

S cílem usnadnit orientaci v našem produktovém portfoliu jsem do naší webové prezentace přidali novou sekci popisující příklady řešení z našeho produktového portfolia v jednotlivých průmyslových odvětví. V sekci najdete informaci o principech měření v jednotlivých průmyslech jakož i popis přínosu zákazníkům po implementaci. Pro začátek jsme vybrali tato odvětví s tím, že sekci plánujeme rozšiřovat od další řešení a průmyslová odvětví. Novou sekci naleznete zde.
Aktuálně jsme se zaměřili na tyto oblasti:

Ekologie
Potravinářský průmysl
Stavební průmysl
Papírenský průmysl
Zpracovatelský průmysl
Automotive
Hutnický průmysl
Chemický a petrochemický průmysl

 
 V případě zájmu o detail ve kterékoli oblasti nás neváhejte kontaktovat.
 

10. 06. 2024 Do naší webové prezentace jsme přidali novou sekci - Popis řešení pro jednotlivá průmyslová odvětví
Měření hladiny taveného skla pro výrobce nápojových láhví

Zadání:
Zákazník požadoval měření hladiny skla v tavné vaně, které by pomohlo zefektivnit výrobu skla a minimalizovat náklady a maximalizovat propustnost. Požadoval také přesnost měření +/- 1%.
 
Nabídka řešení:
S ohledem na provozní podmínky, bezkontaktní měření na bázi radiometrie pomocí izotopového zářiče, byla vyhodnocená jako optimální varianta řešení. Jedním z rozhodujících faktorů výběru na straně zákazníka byla pozitivní zkušenost s totožným principem měření již aplikovaným na jiné tavné vaně.
Na základě výše uvedeného, bylo nabídnuto řešení LB470 společnosti Berthold Technologies.
Řešení obsahuje:

Vyhodnocovací jednotku Berthold LB470
Bodový zdroj záření URZ Cs137 v bezpečnostním krytu
Snímač LB4700 s NaI/TI krystalem o velikosti 50x50 mm

Princip měření spočívá v průchodu gama záření emitovaného zdrojem Cs137 skrze tavnou pec/tavené sklo a jeho následné zachycení vysoce citlivým snímačem s krystalem NaI/TI 50x50 mm.
Tavené sklo způsobuje utlum emitovaného záření. Úroveň útlumu je odvislá od výšky hladiny taveného skla v tavné vaně, tzn., že s vyšší hladinou je počet zachycených částic na snímači umístěném na protější straně vany nižší. Kalibrací zařízení na bázi vzorkování se nadefinuje kalibrační křivka v podobě lineární závislosti mezi výškou hladiny a částicemi zachycenými snímačem. Tato kalibrační křivka následně slouží ke kontinuálnímu vyhodnocovaní a poskytnutí informace o stavu hladiny v tavné vaně.
 
 
Výsledek:
Díky využití fyzikálních a statistických zákonů a sofistikovaného softwaru ve vyhodnocovací jednotce jsme schopni měřit hladinu s přesností +/- 0.5%
Výhody pro zákazníka:

Bezkontaktní měření
Dobrá opakovatelnost
Odolnost vůči náročným podmínkám, plynům, teplotě a prachu
Bezúdržbové řešení

12. 04. 2023 Měření hladiny taveného skla pro výrobce nápojových láhví
Ohlednutí za SALIMATECH 2023

V termínu 7. 2. - 9. 2. jsme se zúčastnili brněnského veletrhu SalimaTech zaměřeného na potravinářství a gastronomii.Návštěvníkům veletrhu jsme prezentovali naše řešení pro potravinářský průmysl zaměřené na vizuální kontrolu kvality, měření vlhkosti a koncentrace. Největšímu zájmu se těšily naše demo ukázky:

bezkontaktního měření vlhkosti v těstovinách pomocí mikrovlnné technologie,
bezkontaktního měření obsahu tuku a vlhkosti v brambůrkách pomocí technologie NIR (spektrum blízké infračervenému záření),
a v neposlední řadě automatizované vizuální výstupní kontroly rohlíků zaměřené na jejich tvar, rozměry a barvu (vše pomocí kamerového systému a následného vyhodnocení dle zadaných kritérii).

Děkujeme všem návštěvníkům, kteří vážili cestu k našemu stánku, jakož i organizátorům veletrhu za zprostředkování mnoha zajímavých setkání s našimi stávajícími a věříme, že i budoucími zákazníky.

15. 02. 2023 Ohlednutí za SALIMATECH 2023
Potravinářský veletrh SALIMATECH 7. 2. - 9. 2. 2023

V letošním roce se budeme účastnit potravinářského veletrhu SALIMATECH v Brně na výstavišti ve dnech 7. 2. - 9. 2. 2023. Najdete nás v přízemí pavilonu V, číslo 53. Naše prezentace se zaměřuje na produkty a řešení v oblasti vizuální měření kvality, měření vlhkosti, tuku a koncentrace. Na stánku budou k vidění názorné ukázky měření. Budeme se těšit na Vaší návštěvu.
 
Naše produkty na výstavě:
 
Mikrovlnná sonda Berthold LB 566 na měření hustoty na potrubí.

 
Mikrovlnný rezonátor Berthold LB 571 pro měření vlhkosti a objemu.

 
 
Univerzální analýzátor MCT460 - aplikace na měření obsahu tuku a vlhkosti.

 
 
Vizuální měření kvality výrobků na výrobním pásu Sightline BT250.

 
 
 

02. 02. 2023 Potravinářský veletrh SALIMATECH 7. 2. - 9. 2. 2023
Instalace radiometrické váhy biomasy na podavači do kotle

Na základě požadavků zákazníka byla instalována radiometrická váha na biomasu umístěná na redleru přivádějícím biomasu do kotle. Nově instalována váha nahradila stávající tenzometrickou váhu, se kterou panovala u zákazníka vysoká míra nespokojenosti z důvodu problematického provozu a časté poruchovosti.
Radiometrická váha pracuje na principu útlumu ionizujícího záření během jeho průchodu váženým materiálem. Úroveň útlumu v kombinaci se znalosti parametru dopravníku a jeho rychlosti dává informaci o množství a váze přepraveného materiálu. Hlavními devízami tohoto řešení je jeho bezúdržbovost (jedná se o bezkontaktní měření) jak rovněž vyhnutí se nutnosti pravidelných kalibrací váhy. Tyto přednosti byly u zákazníka klíčovými kritérii ve finálním výběru řešení.
Více o tomto způsobu bezkontaktního měření váhy zde.
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=MfbQn9_YHXg

03. 11. 2022 Instalace radiometrické váhy biomasy na podavači do kotle
Modernizace měření hladiny oceli v krystalizátorech na zařízení kontinuálního odlévání

Na základě požadavku zákazníka byla provedena kompletní obměna a modernizace stávajícího řešení měření hladiny oceli v krystalizátorech. Obměněny byly všechny hardwarové prvky řešení a instalována nová verze měření poskytující zákazníkovi nové funkcionality zaměřené na přesnost, správu a údržbu měření.
Navzdory silnému konkurenční prostředí v této oblasti se zákazník rozhodl pokračovat v ověřeném principu měření na bázi radiometrie.

 

24. 10. 2022 Modernizace měření hladiny oceli v krystalizátorech na zařízení kontinuálního odlévání
Měření vlhkosti při výrobě těstovin

Při výrobě těstovin je kontrola vlhkosti klíčová pro kvalitu výrobku a manipulaci s ním. Závod na výrobu těstovin se obvykle skládá ze sila na suroviny, vyrovnávacího sila, míchačky na těsto, tvarovacích jednotek pro těstoviny, předsušení, konečného sušení, sila pro meziskladování, skladu těstovin a balicí stanice.
 
Online měření vlhkosti těstovin
V závislosti na receptuře se voda, mouka a/nebo vejce smíchají v zásobníkovém sile a poté se hnětou v míchačce na těsto do požadované konzistence. Pro určení přesného množství vody potřebné pro těsto, je nutné určit počáteční vlhkost mouky v vyrovnávacím sile. Stejně tak se určí konečná vlhkost hotového těsta pro optimální zpracování.
Mikrovlnný rezonátor LB 571 dokáže přesně a spolehlivě stanovit obsah vody jak na výstupu z vyrovnávacího sila, tak i na výstupu z vyrovnávacího sila i v hotovém těstě. Znalost vlhkosti v těchto bodech umožňuje lepší řízení procesu pro zvýšení kvality těstovin a využití surovin.
Model LB 571 se již úspěšně používá ve společnosti Nestlé. Kontaktujte nás a přesvědčte se sami. Rádi vám nabídneme bezplatné testy vhodnosti výrobku přímo u vás.
 
Princip měření

Měřicí systém vytváří ve výrobku mikrovlnné pole, které je zejména ovlivněn obsahem vody, a to díky její vysoké dielektrické konstantě. Mikrovlnné pole při interakci s vodou ztrácí energii, kterou měří jednotka MicroPolar jako útlum mikrovlnného pole. Protože změna útlumu je přímo úměrná obsahu vody, lze určit koncentraci obsahu vody v surovině s vysokou přesností.
Špičková multifrekvenční technologie Berthold poskytuje velmi stabilní výsledky a spolehlivá měření, která nejsou ovlivněna rušivými odrazy nebo rezonancemi. Mikrovlnný výkon rezonátoru LB 571 pracuje s nízkým výkonem, méně než 10 mW to znamená, že materiál nijak nezahřívá ani nezmění jeho vlastnosti.
 
Mikrovlnný rezonátor:
Stanovení vlhkosti těstovinového těsta je založen na rezonančním principu. Mikrovlnný rezonátor LB 571 pro měření vlhkosti v reálném čase.

Nezávislý, integorovaná vysílač
Uživatelský přívětivé rozhraní, uvedení do provozu a kalibrace prostřednictvím softwaru pro PC
Výběr kalibračních křivek pro 4 různé typy produktů

 
Výhody pro zákazníka

Stanovení vlhkosti v zásobníkovém silu a hotovém těstě
Automatizace výrobního procesu těstovin
Zvýšení produktivity
Zamezení plýtvání prostředků
Rychlá návratnost investic

 
Technické vlastnosti

Vysoká přesnost měření <0.2% sušiny (laboratorní odchylka)
Rozsah měření vlhkosti 0 - 30%
Snadná instalace na násypky, dopravní pásy, sila a šnekové dopravníky
Vyhřívaná keramická deska pro stabilitu měření
Robustní senzor v nerezovém pouzdře

 

 

16. 06. 2022 Měření vlhkosti při výrobě těstovin
Polytec
Process Sensors
Berthold technologies
TBK
NDT technologies
Matica technologies
Sightline technologies
Dorrenberg Edelstahl
Tauris
Bosio
Forcon Solution

Hledáte řešení měření?