Při výrobě těstovin je kontrola vlhkosti klíčová pro kvalitu výrobku a manipulaci s ním. Závod na výrobu těstovin se obvykle skládá ze sila na suroviny, vyrovnávacího sila, míchačky na těsto, tvarovacích jednotek pro těstoviny, předsušení, konečného sušení, sila pro meziskladování, skladu těstovin a balicí stanice.
Online měření vlhkosti těstovin
V závislosti na receptuře se voda, mouka a/nebo vejce smíchají v zásobníkovém sile a poté se hnětou v míchačce na těsto do požadované konzistence. Pro určení přesného množství vody potřebné pro těsto, je nutné určit počáteční vlhkost mouky v vyrovnávacím sile. Stejně tak se určí konečná vlhkost hotového těsta pro optimální zpracování.
Mikrovlnný rezonátor LB 571 dokáže přesně a spolehlivě stanovit obsah vody jak na výstupu z vyrovnávacího sila, tak i na výstupu z vyrovnávacího sila i v hotovém těstě. Znalost vlhkosti v těchto bodech umožňuje lepší řízení procesu pro zvýšení kvality těstovin a využití surovin.
Model LB 571 se již úspěšně používá ve společnosti Nestlé. Kontaktujte nás a přesvědčte se sami. Rádi vám nabídneme bezplatné testy vhodnosti výrobku přímo u vás.
Princip měření
Měřicí systém vytváří ve výrobku mikrovlnné pole, které je zejména ovlivněn obsahem vody, a to díky její vysoké dielektrické konstantě. Mikrovlnné pole při interakci s vodou ztrácí energii, kterou měří jednotka MicroPolar jako útlum mikrovlnného pole. Protože změna útlumu je přímo úměrná obsahu vody, lze určit koncentraci obsahu vody v surovině s vysokou přesností.
Špičková multifrekvenční technologie Berthold poskytuje velmi stabilní výsledky a spolehlivá měření, která nejsou ovlivněna rušivými odrazy nebo rezonancemi. Mikrovlnný výkon rezonátoru LB 571 pracuje s nízkým výkonem, méně než 10 mW to znamená, že materiál nijak nezahřívá ani nezmění jeho vlastnosti.
Mikrovlnný rezonátor:
Stanovení vlhkosti těstovinového těsta je založen na rezonančním principu. Mikrovlnný rezonátor LB 571 pro měření vlhkosti v reálném čase.
- Nezávislý, integorovaná vysílač
- Uživatelský přívětivé rozhraní, uvedení do provozu a kalibrace prostřednictvím softwaru pro PC
- Výběr kalibračních křivek pro 4 různé typy produktů
Výhody pro zákazníka
- Stanovení vlhkosti v zásobníkovém silu a hotovém těstě
- Automatizace výrobního procesu těstovin
- Zvýšení produktivity
- Zamezení plýtvání prostředků
- Rychlá návratnost investic
Technické vlastnosti
- Vysoká přesnost měření <0.2% sušiny (laboratorní odchylka)
- Rozsah měření vlhkosti 0 - 30%
- Snadná instalace na násypky, dopravní pásy, sila a šnekové dopravníky
- Vyhřívaná keramická deska pro stabilitu měření
- Robustní senzor v nerezovém pouzdře