Zvolte jazyk

Potřeba zákazníka:

Za účelem řízení procesu výroby mléčných výrobku jakož i kontrola jejich kvality je nutné znát obsah sušiny v jednotlivých krocích výroby. Obsah sušiny je možno měřit pomocí mikrovlnného záření.

Princip měření:

Bezkontaktní měření koncentrace / sušiny na bázi mikrovlnného záření. Mikrovlny (elektromagnetické záření v rozsahu vlnových délek 300 MHz až 300 GHz) prostupující měřeným materiálem narážejí na molekuly vody a díky vysoké dielektrické konstantě vody ztrácejí část své energie, což se projeví útlumem záření a posunem fáze. Snímač umístěný naproti vysílače zachycuje mikrovlnné záření, které prošlo měřeným materiálem a dle útlumu / posunu fáze oproti referenčnímu signálu a kalibrace definující lineární vztah mezi úrovni útlumu / posunu fáze a odpovídající hodnotou vlhkosti poskytuje online informaci o aktuální obsahu vody v kalech, tudíž i informaci o koncentraci kalu. Měření může byt instalováno v podobě měřící buňky na potrubí, případně je možno umístit měřící sondu do nádoby. Měřící buňka/ sonda je připojena k vyhodnocovací jednotce, která vysílá měřící a referenční signál, přijímá a porovnává referenční signál se pozměněným měřícím signálem. Dle nadefinované kalibrace je následně změna signálu převedena na hodnotu koncentrace / sušiny.

Obrázky níže znázorňují principy měření a příklad standardní instalace měřící buňky na potrubí a dále přiklad měřící sondy aplikované do nádoby.

Přínos pro zákazníka:

Díky online měření má zákazník kontinuálně k dispozici údaj o hodnotě sušiny v měřeném materiálu, což mu umožňuje plně řídit výrobní proces.

Polytec
Process Sensors
Berthold technologies
TBK
NDT technologies
Matica technologies
Sightline technologies
Dorrenberg Edelstahl
Tauris
Bosio
Forcon Solution

Hledáte řešení měření?