Zvolte jazyk

Monitorování fermentace bakterií mléčného kvašení

Hlavní funkcí bakterií mléčného kvašení (L.A.B.) je produkce kyseliny mléčné, což je proces okyselování potravin. Hlavní aplikace L.A.B. jsou startovací kultury v potravinářském průmyslu s obrovskou rozmanitostí fermentovaných produktů - mléčných výrobků, masa, ryb, ovoce, zeleniny a cereálních produktů.

iCinac je intenzivně využívána výrobci fermentačních a startovacích kultur, a to jak pro kontrolu kvality produktů, tak pro vývoj nových kultur pro mlékárenský průmysl. Sledování chování těchto spouštěčů vám umožňuje optimalizovat tyto složité procesy a zajistit stálou kvalitu konečného produktu.

iCinac je unikátní řešení pro analýzu a monitorování fermentace. Toto řešení je široce používáno pro monitorování fermentů ve startovacích, funkčních, bioochranných a probiotických kulturách. V případě kdy je iCinac vybaven svým externím řídicím modulem, může ovládat ohřívací lázně, peristatická čerpadla, oběhová čerpadla a stává se tak kompletní řídicí platformou fermentace.

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Funkce

  • Unikátní řešení: současné monitorování pH, teploty a oxidačně redukčního potenciálu (ORP).
  • Používá digitální elektrody s protokolem ISM® (pH / Temp, pH / ORP / Temp)
  • Škálovatelný - až 32 kanálů s kabelovou verzí a 16 kanálů s bezdrátovou verzí
  • Splňuje ISO 26323 | IDF 213, průmyslový standard pro určování acidifikační aktivity mléčných kultur
  • Každá elektroda nebo kanál je nezávisle monitorován a poskytuje plnou kontrolu a náhled na každé testování
  • Snadno použitelný software – výsledkem je automatická konfigurace a detekce připojených modulů v reálném čase

 

Výhody

  • Zajišťuje opakovatelnost vývoje v čase pro jednotlivé dávky v souladu s normami ISO
  • Zkracuje časové osy vývoje produktu díky velikosti reaktoru, efektivnímu designu a vaší volbě fermentace
  • Umožňuje vám přizpůsobit konfiguraci vašim potřebám (aktuálním i budoucím)
  • Poskytuje kabelovou nebo bezdrátovou verzi (nebo kombinovanou)
  • Zlepšuje kontrolu kvality, výzkum a vývoj, vývoj produktů a optimalizaci procesů

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

 

Aplikace

iCinac se používá v mnoha průmyslových odvětvích a monitoruje aktivitu okyselování fermentů a kontrolu fermentačních reaktorů v:

  • Mlékárenství
  • Fermentovaných potravinách (L.A.B.)
  • Probiotika
  • Výroba fermentů a bakteriálních kultur

 

iCinac je také užitečným nástrojem v oblasti výzkumu a vývoje, vývoje produktů a procesů a kontroly kvality pro:

  • Nalezení nejefektivnějšího zákysu pro potřeby výroby
  • Kontrolovat konzistenci šarží zákysu
  • Určit kyselinotvorné vlastnosti specifické pro studované fylium.
  • Poskytnout poznatky potřebné pro přesný vývoj, testování a kontrolu procesu fermentačních složek.

 

Měření kvality tam, kde je to důležité

 

62abb4b43299209cf9c19d2b lactic acid bacteriaBakterie mléčného kvašení

Hlavní funkcí bakterií mléčného kvašení (L.A.B.) je produkce kyseliny mléčné. Kromě toho L.A.B. přispívají k chuti, struktuře a nutriční hodnotě fermentovaných potravin produkcí aromatických složek. L.A.B. se také používá jako přídavná kultura, k produkci nebo rozkladu exopolysacharidů, lipidů a bílkovin, k produkci nutričních složek, jako jsou vitaminy, a používá se jako funkční kultura. L.A.B. podporuje terapeutické účinky a používá se pro probiotika. Kromě toho L.A.B. přispívá k inhibici kazivých a patogenních mikroorganismů, a proto se používá jako bioochranné kultury.

Provoz iCinac

Systém iCinac, pokud se používá jako systém monitorování aktivity a kinetiky L.A.B., funguje tak, že měří pH a teplotu v každé reaktorové buňce, což je znázorněno jako řada grafů pH vs. čas, teplota vs. čas a ORP vs. čas. Uživatelé pak mohou:

  • Porovnat křivku (kinetiku) se svým definovaným standardem a zjistit, zda se testovaná šarže chová podle očekávání.
  • Analyzovat kinetiku a chování nových fermentačních kmenů za specifických podmínek.
  • Vyvíjet studie vzájemného porovnávání šarží, kmenů, vnějších podmínek a dalších.

621e2935bfc7d1f5bfa18281 Capture

iCinac nebo bezdrátové konfigurace iCinac pro L.A.B. sledování aktivity a kinetiky

 

iCinac, při použití jako fermentační L.A.B. regulátor bioreaktoru nejen monitoruje a zaznamenává pH, teplotu a ORP v každém reaktoru, ale také řídí externí systémy prostřednictvím digitálních a analogových výstupů, jako jsou peristaltická čerpadla, topná oběhová čerpadla a další na základě času a hodnot pH. To umožňuje uživateli mít reaktor, který sleduje nejen specifické programy založené na teplotě, ale má také automatickou úpravu hodnot pH podle předem naprogramované kinetiky pH. Zajišťuje sledování specifické kinetiky a chování v každém reaktoru, čímž se iCinac převádí na laboratorní a pilotní platformu multibioreaktorů s kompletním monitorováním, záznamem a řízením externích systémů.

621ea4ed03ce162af701f785 iCinac with pumps recirculators

iCinac používaný pro L.A.B. Řízení fermentačního bioreaktoru
(příklad s peristaltickými čerpadly a recirkulátory topné lázně)

 

Jednoduchý test bez velké přípravy

623d87f7dfac59cb0556bffb icinac product page 01

Experimenty lze snadno nastavit pro kabelové iCinac:

  1. Zapněte iCinac
  2. Připojte všechny požadované kabely a elektrody
  3. Proveďte kalibraci všech elektrod (kalibrace pH by měla být provedena před každým experimentem podle definovaného protokolu)
  4. Vložte elektrodu do vyhrazeného bioreaktoru a upravte podmínky bioreaktoru
  5. Spusťte experiment iCinac a začněte získávat data v reálném čase prostřednictvím vestavěného počítače
  6. Na konci experimentu analyzujte svá data

 

Kontaktní osoby

Ing. Roman RuszRusz
technik, obchodník
+420 608 22 35 71
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Ke stažení

letak

iCinac - leták (EN)
Polytec
Process Sensors
Berthold technologies
TBK
NDT technologies
Matica technologies
Sightline technologies
Dorrenberg Edelstahl
Tauris
Bosio
Forcon Solution

Hledáte řešení měření?